"Türk dizisi için çıldırdılar"

Uluslararası haber ajansı AFP, bugün abonelerine servis ettiği haberde, "Pakistan gişe rekorları kıran Türk draması için çıldırdı" ifadesini kullandı. Diriliş Ertuğrul dizisi hem televizyon da hem YouTube kanalında rekor kırıyor.

"Türk dizisi için çıldırdılar"

Pakistan'da yayınlanmaya başlayan Diriliş Ertuğrul dizisinin ülkedeki izleme alışkanlıklarını değiştirdiğini ifade eden AFP, abonelerine servis ettiği haberde dizinin reytinglerinin ülkede rekor kırdığını bildirdi.

YouTube kanalının abone sayısının ve izlenme rakamlarının verildiği haberde, 240 milyondan fazla görüntülenmeye sahip olunmasının büyük bir başarı olduğunun altı çizildi.

Haberde, "Türk yapımı dizi, Pakistanlı gençler için rol modelleri olarak çerçevelenen Müslüman dünyasından tarihi figürlere odaklanması için övgü kazandı ve şovun Urduca dilinde sürümü sadece YouTube'da 240 milyondan fazla görüntüleme aldı" ifadelerine yer verildi.

Dünyaca ünlü dizi Game of Thrones'a gönderme yapılan Diriliş Ertuğrul için "Müslümen Taht Oyunları" ifadesini kullanan AFP, bugüne kadar elde edilen reytinglerin 5 katına ulaşan dizinin ülkede fenomen olduğuna dikkat çekti.