Afrika'da çölde yaşayan yaratık, Antalya'da aniden ortaya çıktı. Gece karanlıktı hava pusluydu

Afrika çöllerinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle birçok yerde aranan yaratık, Antalya'da ortaya çıktı. Yaratık, gece karanlığında fotoğraflandı.

Afrika'da çölde yaşayan yaratık, Antalya'da aniden ortaya çıktı. Gece karanlıktı hava pusluydu

Türkiye'de son dönemde nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanların görülme sıklığında yaşanan artış, vatandaşları sevindiriyor. 

İşte bunlardan bir tanesi daha yaşandı. Afrika çöllerinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle birçok yerde aranan yaratık, Antalya'da ortaya çıktı. Yaratık, gece karanlığında fotoğraflandı. 

ÜSTÜN SIÇRAMA YETENEĞİ VAR

Korkuteli’nde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve çöllerde yaşayan kanguru faresi görüntülendi. Üstün sıçrama yeteneği ve iki ayak üzerinde yürüme becerisine sahip olan bu farenin Antalya’da göürlmesi dikkat çekti. 

YOL KENARINDA HAYVANI FARK ETTİ 

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresi Antalya'da görüldü. Mevsimlik işçi Muhammed Yıldırım, Korkuteli ilçesine bağlı Teke Kozağacı köyü mevkii yakınlarında, 18 Mayıs Cumartesi akşamı aracıyla seyri halindeyken bir anda yol kenarında bir hayvan olduğunu fark etti. Aracını kenara çekti ve hayvana doğru koştu.

Afrika'da çölde yaşayan yaratık, Antalya'da aniden ortaya çıktı. Gece karanlıktı hava pusluydu - Resim : 1

AFRİKA ÇÖLLERİNDE YAŞIYOR

Arabadan inen Yıldırım'ın cep telefonu kamerasıyla bir süre görüntülediği hayvan daha sonra gözden kayboldu. Yıldırım'ın görüntülediği hayvanın kanguru faresi olduğu belirlendi. Çöllerde yaşayan kanguru faresinin üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip olduğu, yaşadıkları ortamda tohum, bitki, böcek ve hayvan artıklarıyla beslendiği ve su içmeden yaşayabildiği biliniyor.