Afrika’da Katarakt Hastalığı Bile İnsanları Zorluyor!

Göz rahatsızlıklarından biri olan ve net yürüyüşü engelleyen katarakt, Afrika’da insanların hayat kalitesini düşürüyor. Birçok insanın mustarip olduğu rahatsızlık, aslında tedavisi mümkün göz rahatsızlıkları arasında yer alıyor. Fakat özellikle sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda sorunlarla karşı karşıya kalan insanlar, katarakt gibi tedavi edilebilir rahatsızlıklar nedeniyle sağlıklı bir yaşamdan uzaklaşıyor.

Afrika’da Katarakt Hastalığı Bile İnsanları Zorluyor!

Afrika’da çeşitli projelerle insanlara destek olmaya çalışan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, Afrika’da ücretsiz katarakt tedavisi gerçekleştiriyor. Sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu kıtaya sağlık hizmetleri götürmekte olan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, “İnsanların çok basit hastalıklar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını görüyoruz. Katarakt, tedavisi mümkün olan hastalıklardan bir tanesi. Fakat kıtada sağlık hizmetleri yetersiz olduğu için insanlar katarakt tedavisi de mümkün olmuyor. Bu noktada herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerinde bulundu. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Afrika’ya

Ücretsiz Katarakt Tedavisi Hizmeti Götürüyor

Katarakt, sağlıklı görüşü engelleyen bir göz rahatsızlıklarından bir tanesi. Erken dönemlerde belirtisi olmasa da ilerleyen dönemlerde çeşitli belirtilerle insanların yaşamını zorluyor. Afrika’da pek çok insan, katarakt sorunuyla baş başa. Aslında kataraktın tedavisi var. Fakat sağlık kurumları, sağlık çalışanları ve ekipmanları yetersiz olduğu için insanlara yeterli sağlık hizmeti sunulamıyor. Bu ise birçok insanın bu sorunla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, Afrika’ya ücretsiz katarakt tedavisi hizmeti götürüyor.

Temiz Su ve Gıdaya Erişim Sorunu, Salgın Hastalıklara Neden Oluyor

Afrika’da görülen sağlık sorunlarının temel nedeni gıdaya ve temiz suya erişim sıkıntısı. Özellikle artan nüfus ve kuraklık sorunu, insanların temiz su ve gıdaya erişimini engelliyor. Bu ise insanların yeterli bir şekilde beslenememelerine neden oluyor. İshal, sıtma başta olmak üzere birçok sağlık sorunu; insanların yaşamlarını kaybetmesine neden oluyor. Salgınları önleyecek kompleks bir sağlık sistemi bulunmadığından, salgın hastalıklar artarak devam ediyor. Türkiye’den Afrika’ya yapılan yardımların sayısında artış görülmüş olup özellikle kıtaya sağlık hizmeti götürüldüğünü söylemek mümkün. Bu sayede insanların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam içinde olması sağlanmaya çalışılıyor. Ayrıca temiz su ve gıda temini konusunda da destek sürüyor.