Kadın oğlunun arkadaşları tarafından öldürüldü

Afyonkarahisar Bayat ilçesinde geçen ay kadın boğazı maket bıçağıyla kesilmiş halde ölü bulunmuştu. Başlatılan soruşturma sonucu kadının oğlu ve kayınbiraderi tutuklanmıştı. Ancak işin aslı başka çıktı. Cinayeti meğer oğlunun arkadaşları işlemiş.

Kadın oğlunun arkadaşları tarafından öldürüldü

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçeside 58 yaşındaki Hacer Evlice, boğazı kesik halde bulundu.

Polis ekiplerinin ilk incelemelerinde kadının boğazının kesildiği ve evinin dağıtıldığı tespit edildi.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada ise Evlice'nin oğlu A.E. ile kayınbiraderi B.E. tutuklandı.

3 kişi gözaltına alındı

Harekete geçen ekipler, 470 saatlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. İncelemenin ardından Fatih A. (32), Emre K. (31) ve Muhammet Ç. (33) isimli şahısları gözaltına aldı.

Cinayeti itiraf ettiler

Cinayet gecesini anlatan şüpheliler, olayın 13 Ocak akşamı saat 17.30’da gerçekleştiğini itiraf etti.

İfadelerinde her şeyi bir bir anlatan şüphelilerden Fatih A.’nın, su isteme bahanesi ile kadın tek olduğu sırada eve girdiğini ve Evlice’nin boğazını maket bıçağı ile kestiğini söyledikleri öne sürüldü.

2 kişi tutuklandı

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde Hacer Evlice'yi öldürdüğünü itiraf eden Fatih Arısoy ile Emre Kaya tutuklandı, Muhammed Çakı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Olaya ilşkin daha önce tutuklanan Evlice’nin oğlu Ahmet Evlice ile kayınbiraderi B.E. serbest bırakıldı.

Kadını öldürüp para aradılar

Ardından şüphelilerin evde bulunan 15 bin TL ve 1 adet çeyrek altını alarak kaçtıkları belirlendi. Olayda Emre K.’nin gözcülük yaptığı, Muhammet Ç.’nin ise kadının boğazının kesilerek öldürülmesi sonrası evde parayı arayarak bulma aşamasında Fatih A.’ya yardım ettiği belirtildi.

Tefeci borcu cinayete neden oldu

Öte yandan, alınan bilgilerde şahısların kumar borcu nedeniyle tefeciden borç aldıkları ancak bu borcu ödeyemeyince parası olduğunu düşündükleri Evlice’nin evine girerek kadını öldürdükten sonra para ve altını aldıkları öğrenildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında İscehisar Adliyesine sevk edildi.

Gazetecilere çirkin saldırı

Şahısların adliyeye çıkışları esnasında yakınları ise gazetecilere saldırdı. Yakınlarının görüntülenmesini istemeyen yakınları gazetecilere tepki gösterirken, polis müdahale ederek basın mensuplarının güvenliğini sağladı.