Afyonkarahisar, Konya, Kayseri fark etmez tüm Türkiye'deki anne ve babalara acil uyarı yapıldı. Bu yasak, sakın hataya düşmeyin

Afyonkarahisar, Konya, Kayseri fark etmeksizin Türkiye'deki tüm anne ve babaların şikayet ettiği okul aidatları hakkında önemli bir uyarı yapıldı. Okullarda aidat toplanmasının yasak olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Afyonkarahisar, Konya, Kayseri fark etmez tüm Türkiye'deki anne ve babalara acil uyarı yapıldı. Bu yasak, sakın hataya düşmeyin

Afyonkarahisar’da eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte velilerden gelen şikâyetler ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, aidat toplamanın kesinlikle yasak olduğunu ifade etti.

AİDAT TOPLANMASINA VELİLERDEN TEPKİ 

Sünnetçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada eğitim ve öğretim dönemin başlamasıyla birlikte açılan okullarda öğrencilerin ders başı yaptığını söyledi. Okulların açılmasıyla bazı veliler sosyal medya başta olmak üzere bazı online platformlarda aidat topladığını öne sürerek duruma tepki gösterdiler.

"AİDAT TOPLAMAK YASAKTIR"

Artan şikayetler üzerine açıklama yapan Sünnetçi, okullarda aidat toplanmaması yönünde bakanlığın uyarısının olduğunu hatırlatarak, “Temel eğitim veren okullarımızda aidat toplanması yasaktır. Sadece anasınıflarında bakanlığın öngördüğü gibi yemek ücretleri vardır. Onun dışında para toplanması olayı yasaktır” dedi. Öğrencilerden aidat talep eden okulların suç işlediğini ifade eden Sünnetçi velilerin şikayet etmesi durumunda gerekli incelemelerini yapılacağını söyledi.