Kadınlara istihdam sağlanıyor, öğrencilere ise katkı sunuyor: Albikere.com

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde kurulan E-Ticaret sitesi Albikere.com kısa sürede büyük başarılara imza attı. Hem kadınlara istihdam sağlandı, hem de başarılı öğrencilere eğitim desteği verildi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Kooperatiflerinde üretilen ürünler tüm Türkiye'ye satmak için kolları sıvadı.

Albikere.com isimli site kısa sürede büyük ilgi gördü. Sitenin geliri ise öğrencilerin eğitimlerine harcandı.

Kadınların el emeği

Kadınların el emeği ile ürettikleri ürünlere Türkiye'den ilgi oldukça fazla. 5 ay içerisinde 1 milyon TL'lik bir rakama ulaştıklarını aktaran Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, "35 civarı da bir öğrenci yaklaşık hızla 50 olacak diye de düşünüyorum o civarda da bir öğrenciye burs sağlanmış oldu" ifadelerini kullandı.

Site büyüdükçe çeşitlilik artırıldı

5 ayda bine yakın firmanın 520 bin çeşit ürünü satışa sunuldu. Süreç içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne girmeyi başardıklarını söyleyen Serteser, "E-ticaret sitelerine bir güven damgası veriyor. Biz de güven damgası olan siteler içerisine girdik o belgeyi de aldık.