Ağacı kesmek için testereyi çalıştırdı. Ağaca dokundurduktan saniyeler sonra ağaç bir canlı gibi hareket etmeye başlayıp parçalanarak devrildi

Ağacı kesmek için ormana giden görevli, keseceği yeri işaretledi. Ardından motorlu testeresini çalıştırdı ve ağaca dokundurdu. Ağaca dokundurduktan saniyeler sonra ağaç bir anda hareketlenmeye başladı ve parçalanarak devrildi. Görevli, adam ağacın altında kalmamak için kaçarken izleyenler ağacın verdiği tepkiye şaşırdı kaldı.

Kesmesi gereken ağacın başına giden görevli, ağaçta keseceği noktayı boya ile işaretledi. Hemen ardından motorlu testeresini çalıştırdı ve ağacı kesmeye başladı. Ağaca dokundurduktan saniyeler sonra ağaç bir anda hareketlenmeye başladı ve parçalanarak devrildi. Görevli, adam ağacın altında kalmamak için kaçarken izleyenler ağacın verdiği tepkiye şaşırdı kaldı.

Ağacı kesmek için testereyi çalıştırdı. Ağaca dokundurduktan saniyeler sonra ağaç bir canlı gibi hareket etmeye başlayıp parçalanarak devrildi - Resim : 1

GÖVDESİ KIRILDI

"Barber chair" olarak bilinen bu olay, ağacın kesilirken kendi ağırlığını taşıyamayıp adeta bir berber koltuğu gibi alt kısmının yukarı, üst kısmının da aşağı inerek gövdenin kırılması sonucunda oluşur.