Ağacın içerisine tam 50 bin tane saklıyor.... Ağacın her tarafı onunla doluyor ancak yanından geçen kimse anlamıyor

Dünyanın en ilginç canlılarından biri olan ağaçkakanların bir ağacın içine gagalarıyla oyarak tamı tamına 50 bin tane meşe palamudu saklayabildiğini biliyor muydunuz? Ağaçkakanlar, gagalarıyla ağaçlara darbeler vurarak ağaç kabukları altındaki solucanları yer, hem de yiyeceklerini saklamak için kullanırlar. Meşe palamutlarını adeta bir çivi gibi ağaca çakan bu özel hayvanlar, yiyeceklerini sincaplardan korumak için bunu yapıyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir ağaçkakan videosu izleyenleri şaşkına çevirdi. Ağacın her tarafını meşe palamuduyla dolduran ağaçkakan herkesi şaşırtıyor. 50 tanesini saklayabildiği ağaçları görenler gözlerine inanamıyor. Devasa ağaçların üzerindeki deliklerdeki meşe palamutlarını görenler anlam veremiyor. 

Ağacın içerisine tam 50 bin tane saklıyor.... Ağacın her tarafı onunla doluyor ancak yanından geçen kimse anlamıyor - Resim : 1

MEŞE PALAMUTLARINI ÇİVİ GİBİ ÇAKIYORLAR

Dünyanın en ilginç canlılarından biri olan ağaçkakanların bir ağacın içine gagalarıyla oyarak tamı tamına 50 bin tane meşe palamudunu saklayarak yiyeceklerini sincaplardan koruyor. Bulduğu meşe palamudunu önce bir kenara koyarak meşe palamudunun gireceği büyüklükte gagasını kullanarak bir delik açıyor, ardından meşe palamudunu deliğe sokup gagasıyla yeniden çivi gibi çakarak başka bir canlı tarafından çıkarılmasını engelliyor. Meşe palamudunu en çok seven canlılardan biri olan sincapları gördüğünde ise hemen yiyeceklerinden uzaklaştırıyor. 

Ağacın içerisine tam 50 bin tane saklıyor.... Ağacın her tarafı onunla doluyor ancak yanından geçen kimse anlamıyor - Resim : 2