Ağzı da, yüzü de, gözü de toprak içindeydi! İşte 2 yaşındaki Leyla bebeğin hikayesi

Ermenistan, Gence'de uyuyan masumların üzerine füze yağdırmıştı. O gece sadece tv100 ekibinden Burak Ersemiz ve Bülent Kördemirci oradaydı. tv100 olan biten her şeyi tüm dünyaya aktardı. O enkazdan çıkarılan 2 yaşında bir bebek vardı. Anne babasını o saldırıda kaybetti. İşte Leyla bebeğin hikayesi

İşgalci Ermenistan'ın sivillere saldırısında Leyla bebek hem annesini, hem babasını kaybetti. Toz toprak içinde enkaz altından çıkarıldı.

28 yaşlarındaki anne Günay ve baba Adil çifti 2 yaşlarındaki bebekleri Leyla ile uyuyordu. 

Ermenistan sivillere saldırdı. Katliam yaptı. Masum sivillerin evleri alt üst oldu. Anne Günay Aliyeva ve baba Adil Aliyeva o hain saldırıda hayatını kaybetti.

2 yaşındaki leyla bebek ise enkaz altından toz toprak içinde çıkarıldı. tv100 Genceli vatandaşlar ile birlikte Leyla'nın anneannesi Sevil Babazade'nin evine vardı.

Leyla olan bitenden habersiz uyuyordu. Leyla'ya oyuncaklar, kıyafetler hediye edildi.

Büyükanne Sevil Babazade korku dolu anları şu sözlerle anlattı;

“O yaşadıklarımız hiç kimseye kısmet olmasın böyle yaşamak... Dehşet sesi vardı. Anlamadık. 20 dakika sonra olay yerine gittim. Beni içeri almadılar. Toprağın altından kızımın çıkarıldığını gördüm.

Ağzı da gözü de yüzü de toprak içindeydi. Kucağıma aldım. Bu körpenin günahı nedir? Bu körpeye ben ne diyeyim ona bu hadise ancak soykırımdır. Bu arkadan vurmaktır" 

Şimdi Leyla'yı “Bundan sonra bunun için yaşayacağım. O iyi olsun” diyen annannesi sevil babazade büyütecek.