Aidat oyununa büyük bozgun! Devlet fahiş zam yapanların peşini bırakmıyor. Bakanlık haksız artışlara el koydu

Türkiye'de milyonların beklediği asgari ücret zammından sonra site yöneticileri aidatlara fahiş ara zamlar yapmaya başladı. Bakanlık yapılan haksız artışların peşine düştü.

Aidat oyununa büyük bozgun! Devlet fahiş zam yapanların peşini bırakmıyor. Bakanlık haksız artışlara el koydu

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte pek çok kalemde fiyat artışları yaşandı. Son dönemde en çok dikkat çeken konu ise site aidatları. Kira zmlarına ek site yöneticilerinin aylık ödenen aidat tutarına fahiş zam yapması Bakanlığın dikkatini çekti.

Site yönetimleri maaş artışlarının hemen ardından aidatlara "ara zam" kararları almaya başladı. Yasal olarak kiralar ve aidatlar yıllık olarak belirlense de birçok yönetim bu ay itibarıyla zamlı aidatlara geçiş yaptı. Bazı site yöneticilerinin ise asgari ücrete yapılan zammın çok üstüne çıkarak aidatları yüzde 70'e varan oranlarda artırdı. Bazı lüks sitelerde kira ile aidatlar neredeyse eşit hale geldi.

BAKANLIK KONUYU MASAYA YATIRDI

Site aidatlarına ilişkin hazırlanan proje kapsamında, bütün site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi gündemde. Buna ek olarak apartman yöneticileri sınavlara tabi tutulacak. Aidatlara enflasyon dışında zam yapılamayacak gibi maddeler tartışılıyor.

DAVA AÇIP, GÖREVDEN ALINABİLİRLER

Ayrıca bakanlık yaptığı duyuruda asgari ücretten sonra aidatlara zam yapan yöneticilerin kendilerine şikâyet edilmesini istedi. Enflasyon oranlarının üzerinde zam yapan yöneticilere dava da açılabilecek, görevden alınabilecek.