Aile Bakanı Göktaş'tan çocuklara yönelik açıklama! Kreş hizmetiyle ilgili detayları paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Amasya'da katıldığı bir temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Göktaş, "Çocuklarımızın en iyi imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı görevimiz" dedi.

Aile Bakanı Göktaş'tan çocuklara yönelik açıklama! Kreş hizmetiyle ilgili detayları paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Amasya'da konuştu. Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olan Merzifon'da geleceğin temellerini atmak amacıyla bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Göktaş, "Çocuklarımızın en iyi imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek, geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı görevimiz. Pek çok ülkeyi gerilerde bırakan bir çocuk nüfusuna sahip olduğumuz düşünüldüğünde bugün burada geleceğimizin temellerini attığımız net bir şekilde anlaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ YARARLANIYOR"

Anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinden başlayarak çocuğun gelişim sürecinin bütüncül bakış açısı gerektirdiğine işaret eden Göktaş, şunları kaydetti: "Çocukların sağlıklı, sosyal ve duygusal yönden güçlü, her türlü tehlikeden uzak, problem çözme yeteneği yüksek ve üretken birer yetişkin olmaları toplumsal kalkınmanın da son derece önemli bir parçasıdır. Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla çocuklarımız için yeni projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Nitekim bakanlığımızca denetimi yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta. Tüm çocuklarımızın kreş hizmetinden eşit şekilde yararlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması için kreş hizmetlerinde son derece hassas davranıyoruz. Örneğin şehit ve gazi çocuklarının ekonomik durumuna bakılmaksızın kreş hizmetinden ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz." sözlerini söyledi.

"SEVGİ BAĞI VİCDANIMIZI DİRİ TUTAR"

Konuşmasına devam eden Göktaş, "Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarla ilgilenirken, onları severken, bizler de dönüşürüz. Çocuklarla aramızdaki sevgi bağı vicdanımızı diri tutar. Bizleri daha merhametli ve empati duygusu güçlü bireyler yapar. Sevgi ve merhametin hakim olduğu bir dünyada yaşamak için çocuklara ihtiyacımız var. Sözlerimi, bu kreşte eğitim görecek çocuklarımızın ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlı işler yapmasını dileyerek noktalarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.