Aile Bakanı Selçuk'tan kadına şiddet açıklaması: Sıfır toleransla mücadeleye devam

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde panelde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs sürecinde kadınların şiddete maruz kalma riskinin arttığını söyledi. Selçuk, "kadına yönelik şiddetle sıfır tolerans ilkesiyle mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Aile Bakanı Selçuk'tan kadına şiddet açıklaması: Sıfır toleransla mücadeleye devam

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, her yıl New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen, Kadının Statüsü Komisyonunun 65. Oturumu kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) düzenlediği "Pandemi Perspektifinden: Türkiye'de Kadının Yeni Normalleri" konulu panelde konuştu. 

Salgının kadınların yaşamları üzerindeki etkisine dikkati çeken Selçuk, bu dönemde sokağa çıkma yasakları nedeniyle kadınların aile sorumluluklarının ve üzerlerindeki yüklerin önemli ölçüde arttığını söyledi.

Şiddete maruz kalma riski arttı

Salgın süresince kadınların şiddete maruz kalma riskinin de arttığını belirten Selçuk, "Her şeyden önce insanlık suçu olan kadına yönelik şiddetle dün olduğu gibi, bugün ve yarın da sıfır tolerans ilkesiyle mücadeleye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Türkiye'de kadın haklarının teminatının, başta anayasada olmak üzere ulusal mevzuatta yer alan mevcut düzenlemeler olduğunu vurgulayan Selçuk, "Ortaya çıkan ihtiyaçlara göre, yeni düzenlemeleri uygulamak için güçlü ve dinamik bir yasal zemine sahibiz. Bu nedenle milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.