Aile Bakanlığı 1000 TL para ödemesi yapacak. Alması çok ama çok basit. TC kimlik ile başvuru yapmak yeter

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara destek ödemesi sağlamaya devam ediyor. Her ay yapılacak 1000 TL'lik yardım haberi de ihtiyaç sahiplerine duyuruldu. Dar gelirli aileler aylık 1000 TL olan bu destek ödemesine çok kolay bir şekilde başvurabiliyor.

Aile Bakanlığı 1000 TL para ödemesi yapacak. Alması çok ama çok basit. TC kimlik ile başvuru yapmak yeter

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri konusunda güncel bilgileri sık sık paylaşıyor. Yakın bir zamanda yapılan yeni destek ödemesi vatandaşın dikkatini çekti. Resmi web sitesinde "Sosyal Yardımlarımız" başlığı adı altında destek ödemeleri hakkında tüm detaylar paylaşıldı. Ödemelerden birisi ise oldukça ilgi gördü. Kadınlara yönelik yapılan destek ödemesinden faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

"RESMİ NİKAHLI EŞİNİ KAYBETMİŞ KADINLAR..."

Bakanlık tarafından eşini kaybeden kadınlara yapılacak olan destek ödemesi şu şekilde açıklandı; "Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir”

Aile Bakanlığı 1000 TL para ödemesi yapacak. Alması çok ama çok basit. TC kimlik ile başvuru yapmak yeter - Resim : 1

1000 TL'LİK ÖDEME YAPILACAK

Türkiye'de yaşayan ve resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlar, sosyal destek ödemesi için başvuruda bulunabilir. Destek ödemesinden faydalanacak olan kadınlar için 2022 yılında 500 TL olan ödeme 2023 yılında 1.000 TL'ye kadar çıkartıldı. Resmi nikahlı kadınların faydalanabileceği bu destek ödemesi, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar tarafından kullanılabilecek.

Aile Bakanlığı 1000 TL para ödemesi yapacak. Alması çok ama çok basit. TC kimlik ile başvuru yapmak yeter - Resim : 2

BAŞVURU SÜRECİ

Resmi nikahlı eşini kaybeden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar yaşadıkları bölgede bulunan en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek başvuruda bulunabilir. Başvuru için kimliğiniz yeterli olacaktır.