Aile Bakanlığı açıkladı! 3 bin 340 TL yatırılıyor! En yakın ATM'den çekiliyor!

Aile Bakanlığı'ndan gelen zamlarla birlikte hak sahiplerine 3 bin 340 TL ödeneceği duyurulmuştu. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair haber bekleyen vatandaşlara müjde geldi. Ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında il il olmak üzere yapılıyordu. Evde bakım parasının yatırıldığı bazı iller açıklandı. Detaylar haberimizde...

Aile Bakanlığı açıkladı! 3 bin 340 TL yatırılıyor! En yakın ATM'den çekiliyor!

Yaşlı, hasta ya da bakıma muhtaç kişilerin bakımlarını yapamaması sebebiyle ihtiyaçlarını karşılaması için başvuruda bulunan yakınlarına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım ödemesi yapılıyor. Temmuz ayında gelen zamların ardından ilk defa zamlı bakım ücretlerini alacak vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyordu. Ödemeler ayın 15'inden itibaren başlıyor, ilden ile değişiklik göstererek yapılıyor. 

3.340 TL ödeme hesaplarda

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşlarını her ayın 15’i ve 30’u arasında hesaplara yatırıyor. Buna göre 22 Ağustos Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller listesi şu şekilde:

22 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi

Adıyaman

Afyonkarahisar

Aksaray

Ankara

Antalya

Balıkesir

Bilecik

Bolu

Bursa

Çanakkale

Denizli

Diyarbakır

Gaziantep

Giresun

Hatay

İstanbul

İzmir

Kırklareli

Kırşehir

Kocaeli

Konya

Malatya

Manisa

Mersin

Muğla

Ordu

Osmaniye

Sakarya

Samsun

Şanlıurfa

Tekirdağ

Tokat

Uşak

Zonguldak

Evde bakım maaşı yatan illeri sorgulama

Evde Bakım aylığı ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.