Aile Bakanlığı Aralık ayı destek ödemeleri! Milyonlarca ihtiyaç sahibi bu ödemeleri bekliyor. İşte hesaplar yatmaya başlayan ödemeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 'Aile Destek Programı' kapsamındaki ödemeler, Aralık ayının ortalarına gelinmesiyle sıklıkla araştırılmaya başlandı.

Aile Bakanlığı Aralık ayı destek ödemeleri! Milyonlarca ihtiyaç sahibi bu ödemeleri bekliyor. İşte hesaplar yatmaya başlayan ödemeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'de yaşayan dar gelirli ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Yılın 12 ayı boyunca yapılan ödemeler Aralık ayının ortalarına gelinmesiyle daha fazla araştırılmaya başlandı. Bu ödemeler hanede yaşayan kişi sayısı ve gelir durumuna göre farklı miktarlarda yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.