Aile Bakanlığı başvuru yapan hanelere verecek! Kişi sayısına göre ödeme miktarı değişiyor. Hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürüttüğü Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere ödemeler yapılıyor. Bakanlığın resmi sitesinde miktarlar ve başvuru şartları açıklandı. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı başvuru yapan hanelere verecek! Kişi sayısına göre ödeme miktarı değişiyor. Hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı ve bir süredir uyguladığı Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere maddi destek sağlanıyor.

KİMLERİ KAPSADIĞI AÇIKLANDI

Aile Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre Türkiye Aile Destek Programı'nın kapsamı şu sözlerle açıklanıyor; "Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır."

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bu programa sadece 18 yaşından büyük olanlar başvurabilir. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık geliri;
• 450 TL ve altı olan hanelerimize aylık 1.250 TL,
• 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altında olan hanelerimize aylık 1.100 TL,
• 911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altında olan hanelerimize aylık 950 TL,
• 1.372,30 TL üzeri – 3.800,78 arasında olan hanelerimize ise aylık 850
TL ödeme yapılmaktadır.

Ödemeler 1 yıl süreyle aylık olarak yapılacaktır.