Aile Bakanlığı çalışmayan annelere müjdeyi verdi! Ev kadınlarına 5400 TL nakit destek yapılacak... Başvuru şartları belli oldu

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Toplumun farklı kesimlerine farklı programlar kapsamında destek olan Aile Bakanlığı çocuklu anneleri unutmadı. Devlet tarafından başlatılacak yeni program ile çocuklu annelere 5400 TL nakit ödeme yapılacak. Başvuru şartları belli oldu.

Aile Bakanlığı çalışmayan annelere müjdeyi verdi! Ev kadınlarına 5400 TL nakit destek yapılacak... Başvuru şartları belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, çalışmayan annelere destek olmak amacıyla yeni bir program devreye sokuluyor. Bu program kapsamında, anneler evde çocuk bakımıyla meşgulken maddi olarak nefes almaları sağlanacak. Çalışmayan anneler, devletten tam 5 bin 400 TL nakit ödeme alabilecekler.

ÇALIŞMAYAN ANNELERE YENİ DESTEK PROGRAMI

Aile bakanlığı tarafından yürütülen programın amacı, annelerin evde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilmelerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek sağlamaktır.

Aile Bakanlığı çalışmayan annelere müjdeyi verdi! Ev kadınlarına 5400 TL nakit destek yapılacak... Başvuru şartları belli oldu - Resim : 1

BAŞVURANLARIN BELLİ ŞARTLARI SAĞLAMASI GEREKİYOR

Devletin annelere sağladığı 5400 TL yardım imkanı bayram öncesi ilaç gibi gelecek. Ancak bu yardımdan yararlanmak için bazı şartlar var. İşte Aile Bakanlığı tarafından aranan başvuru şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Yardım ödemesinden yararlanmak için başvuran annenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Aile Bakanlığı çalışmayan annelere müjdeyi verdi! Ev kadınlarına 5400 TL nakit destek yapılacak... Başvuru şartları belli oldu - Resim : 2

Çalışmamak ve gelir kaynağına sahip olmamak: Yardım ödemesi, çalışmayan annelere yönelik bir destek olduğundan başvuran annenin çalışmıyor olması ve gelir kaynağına sahip olmaması gerekmektedir.

En az bir çocuğunun olması ve 18 yaşından küçük olması: Yardım ödemesinden yararlanabilmek için başvuran annenin en az bir çocuğunun olması ve çocuğun 18 yaşından küçük olması gerekmektedir.

Aile Bakanlığı çalışmayan annelere müjdeyi verdi! Ev kadınlarına 5400 TL nakit destek yapılacak... Başvuru şartları belli oldu - Resim : 3

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olmamak: Yardım ödemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı çalışmayan anneleri hedef aldığı için başvuran annenin SGK'ya bağlı olmaması gerekmektedir.