Aile Bakanlığı çocuğu olanlara verecek! Aralık ayı Çocuk Bileşeni ödemeleri bu tarihte hesaplarda

Aile Bakanlığı dar gelirli ailelerde bulunan çocukların yanında. Çocuk Bileşeni desteği kapsamında bu hanelerde yaşayan çocuklar için aileye ödeme yapılıyot. İşte Araklık ayı ödemeleriyle ilgili merak edilenler.

Aile Bakanlığı çocuğu olanlara verecek! Aralık ayı Çocuk Bileşeni ödemeleri bu tarihte hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere ekonomik olarak destek olmak ve hane içerisindeki çocukların ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması için destek ödemeleri yapılıyor. Bakanlık dar gelirli ve çocuklu ailelere başvuru şartlarını karşılamaları halinde her ay bu ödemeyi yapıyor. Başvuranların hesabına yatan bu ödemelerle ilgili yeni bir merak doğu. Aralık ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını merak eden vatandaşlar internette bununla ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME ARTIYOR

Çocuk bileşeni desteği dar gelirli hane içerisinde bulunan çocuk sayısına göre değişiyor. Çocuk sayısına bağlı olarak 350 TL'den başlayan ödemeler 650 TL'ye kadar yükseliyor. Aralık ayı ödemeleriyle ilgili bakanlık tarafından net bir tarih açıklanmazken geçtiğimiz aylar baz alındığında destek ödemesinin Aralık ayının ortalarında hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor.