Aile Bakanlığı dar gelirli vatandaşları unutmadı! Sosyal destek ödemeleri için başvurular başladı. Nakit desteği sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan sosyal yardım paketi kapsamında, belirli şartları sağlayan kişilere 3446 TL nakdi yardım ödemesi yapılacak. Bu destek programı, düşük gelirli vatandaşları korumak ve ekonomik sıkıntıları azaltmak amacıyla hayata geçirildi.

Aile Bakanlığı dar gelirli vatandaşları unutmadı! Sosyal destek ödemeleri için başvurular başladı. Nakit desteği sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düşük gelirli vatandaşları desteklemek amacıyla başlattığı nakdi yardım paketi, iş arayanlara ve ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara büyük bir destek sağlamayı hedefliyor. 3446 TL nakdi yardım, birçok aile için önemli bir rahatlama ve umut kaynağı olacak. Başvuruların yoğun ilgi görmesi bekleniyor, bu nedenle başvuru süresi içerisinde başvuruların tamamlanması önemlidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu değerli yardım paketi ile düşük gelirli vatandaşlara verilen destek artarak devam edecektir. Detaylı bilgi ve destek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi veya SYDV şubeleri ziyaret edilebilir.

BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Nakdi yardımdan faydalanmak isteyenlerin 18-55 yaş aralığında olmaları gerekmektedir. İŞKUR'a kayıtlı olan ve çalışabilir olarak değerlendirilen sosyal yardım yararlanıcıları ile sosyal güvenceli bir işe yerleştirilen kişiler bu yardımdan yararlanabilecektir. İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve sosyal güvenceli bir işe başlayan kişiler de nakdi yardım hakkına sahip olacak. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi bulunan sosyal yardım yararlanıcıları da 60 gün içinde bu yardım paketinden faydalanabilecektir. Nakdi yardım paketine başvurmak isteyenler, e-devlet üzerinden veya SYDV şubelerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.