Aile Bakanlığı ev yaptırmak ya da tadilata sokmak isteyenlere ödeme yapıyor! Fırsatı kaçırmadan başvuru yapın.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin barınma giderleri konusunda destek ödemelerini sürdürüyor. Aile Bakanlığı, evini onaracak olanlara para yardımı yapıyor. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı ev yaptırmak ya da tadilata sokmak isteyenlere ödeme yapıyor! Fırsatı kaçırmadan başvuru yapın.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın ekonomisine destek olmak için sosyal destek paketleri açıklayan Aile Bakanlığı bu destek ödemelerine bir yenisini ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere barınma yardımında bulunuyor. Vatandaşlar bu sayede, evlerini yenileyebiliyor.

Barınma yardımı alabilecek kişilerle ilgili olarak, Aile Bakanlığı'nın belirlediği kriterler önem arz etmektedir. 3294 sayılı Kanun kapsamında, muhtaçlık sınırının altında gelire sahip olan ve sağlıklı barınma şartlarına uygun konuta sahip olmayan bireylere bu sosyal yardım sağlanmaktadır. Ayrıca, bu imkandan faydalanabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu bölgede en az 1 yıldır ikamet etmek gerekmektedir.

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;

• Ev onarımlarında 75.000 TL'ye kadar
• Prefabrik ev yapımlarında 150.000 TL'ye kadar
• Betonarme ev yapımlarında 200.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

Basit ve orta düzeyde ev onarımı yapacak olan hanelere yardımlar doğrudan yapılmakta olup, verilen kaynağın 6 ay içinde kullanılması gerekmektedir.