Aile Bakanlığı fatura destek ödemesini duyurdu! Dar gelirli ailelere nefes aldıracak sosyal destek paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan fatura destek ödemeleri, dar gelirli aileler için büyük bir rahatlama kaynağı oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu destek ödemelerine başvurup PTT'den destek alıyor.

Aile Bakanlığı fatura destek ödemesini duyurdu! Dar gelirli ailelere nefes aldıracak sosyal destek paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelere yönelik olarak sunduğu elektrik faturası desteği programının detaylarını duyurarak vatandaşların merakını giderdi.

AİLE ÜYESİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Dar gelirli ailelere yönelik olarak başlatılan elektrik faturası desteği programı, birey sayısına göre yardım tutarlarını belirlemektedir. Dört kişilik bir aile için aylık 125 kilovatsaat elektrik tüketimine 216,82 TL, beş ve daha fazla kişilik aileler için ise aylık 150 kilovatsaat elektrik tüketimine 260,19 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

NASIL BAŞVURULUR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen bireyler, bağlı oldukları bölgelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuru yapabilirler. Başvuru şartlarını karşılayan bireyler, başvurularının ardından en yakın PTT şubesine giderek destek ödemelerini alabilirler. Bu sayede, elektrik faturası ödemeleri daha düzenli bir şekilde gerçekleştirilirken aynı zamanda temel yaşam giderlerine katkı sağlanmış olur.