Aile Bakanlığı hesaplara yatırmaya başlıyor! Bu sosyal destek ödemesinden faydalananlar dikkat. 1,2,3 gün içinde hesaplarınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen Ağustos ayı Aile Destek ödemesi ayın ortalarına gelinirken araştırılmaya başlandı. Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine belirlenen tarihlerde her ay ödeme yapılıyor. Bakanlık Ağustos ayı ödemelerini 1,2,3 gün içinde hesaplara yatıracak.

Aile Bakanlığı hesaplara yatırmaya başlıyor! Bu sosyal destek ödemesinden faydalananlar dikkat. 1,2,3 gün içinde hesaplarınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz dönemlerde ödemeler genellikle ayın 15’inden sona yapılmıştı. Ağustos ayı ikinci haftası itibariyle aile destek ödemelerinin yatırılmaya başlanacağı tahmin ediliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ZAMLANDI MI?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı. Aile destek ödemelerinin tutarıyla ilgili ise henüz bir güncelleme kararı alınmadı.