Aile Bakanlığı o ailelere destek ödemesine başladı. Hanedeki insan sayısına gör miktar artıyor. Dar gelirli vatandaşlar hemen başvursun

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş Aile Bakanlığı'nın destek ödemelerinden yararlanıyor. Bakanlığın çocuklu ailelere yönelik başlattığı destek ödemesinin yeni dönemine giriş yaptı. Haziran ayı boyunca yapılan ödemeler, Temmuz ayında da geçerli olacak.

Aile Bakanlığı o ailelere destek ödemesine başladı. Hanedeki insan sayısına gör miktar artıyor. Dar gelirli vatandaşlar hemen başvursun

Türkiye'de yaşayan dar gelirli vatandaşları unutmayan hükümet, zor durumda olan ailelere yönelik sunulan destek ödemelerine devam ediyor. Aile Destek Programı kapsamında sağlanan sosyal destek ödemelerine ek olarak çocuk destek ödemesi de verilmektedir. Başvuru şartlarını karşılayan tüm aileler, online platform üzerinden e-devlet sistemini kullanarak yeni başvurularını oluşturabilirler.

Aile Destek Ödemesinden yararlanmak isteyenler tek bir şartı sağlamalı: gelir durumu şartını karşılamak. Düzenli aylık ödemelerden faydalanmak isteyen kişiler, kişi başına düşen aylık gelir üzerinden bu destekten yararlanabilirler.

TOPLAM 650 LİRAYA KADAR DESTEK ÖDEMESİ

Çocuk destek ödemesi, Aile Destek Programı kapsamında sunulan bir yardım ödeneğidir ve miktarı 650 liraya kadar çıkabilmektedir. Ayrıca, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında her ay 1.250 liraya kadar ödeme alınabilmektedir.

Aile Destek Programı çerçevesinde çocuk başına alınan yardım ödeneği aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:

  • 1-2 çocuklu aileler için 350 lira
  • 3 çocuklu aileler için 450 lira
  • 4 çocuklu aileler için 550 lira
  • 5 ve üzeri çocuk sahibi aileler için 650 lira

Zor durumda olan ihtiyaç sahibi aileler, çocuk destek ödemesinin yanı sıra Aile Bakanlığı tarafından sunulan Aile Destek Programı'na da başvurabilirler.