Aile Bakanlığı o destek ödemesinin detaylarını paylaştı! 18 yaşından küçük çocuğu olanlara ek ödeme miktarı açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemelerini sürdürüyor. Çocuk sahibi olan vatandaşların giderlerindeki artışı hesaplayan bakanlık ek ödemelerin miktarını açıkladı.

Aile Bakanlığı o destek ödemesinin detaylarını paylaştı! 18 yaşından küçük çocuğu olanlara ek ödeme miktarı açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan yeni ödemeler, 18 yaş altı çocuklar için ek nakit desteği sağlayarak ailelerin bu yükünü hafifletmeyi amaçlamaktadır.

AİLEDEKİ ÇOCUK SAYISI ÖNEMLİ

Yapılan destek ödemeleri çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Bu ödemeler sayesinde vatandaşlar, çocuklarının bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Yardımın tutarı, çocuk sayısına göre belirlenmektedir. Tek çocuklu ailelere 3.038 TL, iki çocuklu ailelere 4.057 TL, üç çocuklu ailelere 5.175 TL ve dört ve daha fazla çocuklu ailelere ise 6.095 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler, belirlenen tarihlerde kişilerin hesaplarına aktarılır.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bu ödemelerden kimlerin yararlanabileceği de belirlenmiştir. Bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri halinde aileleri veya yakınlarına verilebilecek çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle desteklenmediklerinde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocuklar, bakım tedbir kararı olan ancak yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan ve iş veya meslek edinme kursuna devam eden veya desteklenmediklerinde muhtaç duruma düşecek gençler, olağanüstü felaketler, tabii afetler, hastalık veya kaza sonucu geçici olarak ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan veya hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları bu ödemelerden faydalanabilir.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucunda uygun görülen kişilere destek ödemesi yapılmaktadır. Bu destek ödemesine başvuruda bulunmak için bağlı olduğunuz kaymakamlığa başvurabilir veya e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.