Aile Bakanlığı o ödemeyi hesaplara yatırdı! Yılın son ödemesi hemen çekilebilir. İşte yatırılan net tutar

Aile Bakanlığı Türkiye'de yaşayan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Son olarak yaşlı ve engelli aylıkları da hesaplara yatırıldı. Hak sahipleri hemen gidip çekebilir.

Aile Bakanlığı o ödemeyi hesaplara yatırdı! Yılın son ödemesi hemen çekilebilir. İşte yatırılan net tutar

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve dar gelirliler ekonomik açıdan desteklenmeye devam ediyor. Farklı paketlerle farklı kesimlere desteklerde bulunan Aile Bakanlığı engelli ve yaşlılara yönelik destek ödemelerine de devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz" dedi.

"1 MİLYAR 777 MİLYON YAŞLI AYLIĞI YATIRILDI"

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bu ay hak sahiplerine 1 milyar 437 milyon lira engelli aylığı ile 1 milyar 777 milyon lira yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını belirtti. Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" dedi.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.