Aile Bakanlığı ödemeleri tek tek yatırdı! Bu yardım ödemesi için başvuranlar hesaplarını kontrol etsin

Aile Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çeşitli yardım ödemeleri yapıyor. Bu yardım ödemeleri kapsamında verilen Evde Bakım Yardımı ekim ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı. Başvuru yapmış olan herkes kontrol etsin.

Aile Bakanlığı ödemeleri tek tek yatırdı! Bu yardım ödemesi için başvuranlar hesaplarını kontrol etsin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'de yaşayan dar gelirli vatandaşlar için sosyal devlet anlayışıyla pek çok destek ödemesi yapıyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2. milyar lira 'Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi. Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını bilgisini vererek, "Halihazırda 561 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor" ifadelerini kullandı.