Aile Bakanlığı ödüyor... Dul ve yetim aylıklarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek? İşte dul ve yetim aylığı parasının miktarı

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş devletin sağladığı sosyal destek ödemelerinden faydalanıyor. Asgari ücret zammından sonra şimdi de vatandaşlar dul ve yetim aylıklarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceğini merak ediyor.

Aile Bakanlığı ödüyor... Dul ve yetim aylıklarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek? İşte dul ve yetim aylığı parasının miktarı

Türkiye'de milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 34 artış uygulanacağı ve net rakamın 11 bin 402 Türk Lirası olacağı açıklandı. Temmuz zamlı yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra, devlet tarafından sağlanan sosyal destekler merak konusu oldu.

AHaber'in haberine göre; en düşük emekli aylığı alt sınırı geçtiğimiz aylarda 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bu şekilde emekli maaşını en düşük sınırdan alanların aylığı yüzde 36,36 oranında arttı.

Bu gelişmeyle beraber, maaşını alt sınırdan alan sigortalı vatandaşın ailesine ödenen dul ve yetim aylığı da yüzde 36,36 oranında arttı.

DUL VE YETİM AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

4(a) (SSK) ve 4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki ölüm aylığı bağlama işlemleri için sigortalının dosyasının yer aldığı Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile başvuruda bulunulması gerekiyor.

Temmuz 2023 ile beraber dul ve yetim maaşları da artacak. Ancak henüz bu maaşlarda ne kadar artış olacağı henüz netleşmedi.

DUL VE YETİM AYLIĞI ARTIŞI ZAM ORANINA GÖRE HESAPLANDI

Dul ve yetim aylıkları yüzde 75

Mevcut maaş: 4.125 Türk Lirası
Yeni maaş: 5.625 Türk Lirası
Mevcut ikramiye: 825 Türk Lirası
Yeni ikramiye: 1.500 Türk Lirası

Dul ve yetim aylıkları yüzde 50

Mevcut maaş: 2.750 Türk Lirası
Yeni maaş: 3.750 Türk Lirası
Mevcut ikramiye: 550 Türk Lirası
Mevcut ikramiye: 1000 Türk Lirası

Dul ve yetim aylıkları yüzde 25

Mevcut maaş: 1.375 Türk Lirası
Yeni maaş: 1.875 Türk Lirası
Mevcut ikramiye: 275 Türk Lirası