Aile Bakanlığı tarih vererek duyurdu! Bu şartı karşılayan vatandaşlar 12 ay ödeme alacak. Başvuru detayları açıklandı

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlara müjde verildi ve herkese maaş ödemesi yapılacağı bildirildi. 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacağı ifade edildi.

Aile Bakanlığı tarih vererek duyurdu! Bu şartı karşılayan vatandaşlar 12 ay ödeme alacak. Başvuru detayları açıklandı

Bakanlık tarafından asgari ücrete gelen zam sonrası 65 yaş aylığı olarak bilinen yaşlılık aylığına da zam geldiği belirtilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası 65 yaş aylığında da ödeme miktarında artışa gidildiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak 65 yaş aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye çıkarıldığı ifade edildi.

65 yaş üzerindeki yurttaşlara ödenen sosyal yardım 2023 yaşlılık maaşı ücreti Temmuz ayından itibaren 2.348 lira olduğu belirtilerek 65 yaş aylığı yani halk arasında yaşlılık maaşı olarak bilinen ödemeyi alabilmek için başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. Bununla beraber başvuru yapacak olan vatandaşlarda aranan şartlar ise şöyle belirtildi:

GEREKLİ ŞARTLAR

  • 65 yaşını doldurmuş olan,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,
  • 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce / Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler

 

15 AĞUSTOS'TAN HESAPLARA YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu ödemeler hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş tarafından duyurulan zamlı 65 yaş aylığı, 15 Ağustos tarihinden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına geçeceği ifade edildi.