Aile Bakanlığı ve İŞKUR ortak çalışıyor. Sosyal destek ödemelerinde yeni bir grup daha oluşturuldu. Devlet desteği almak için başvurmanız yeterli

Asgari ücrete yapılan ara zam sonrası yarın 5 Temmuz'da açıklanacak memur ve emekli maaş zammı ile destek ödemeleri de netleşecek. Aile ve Sostal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı sosyal destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Yeni destek ödemesinin kimleri kapsadığı ve ne kadar yardım yapılacağı belli oldu. İşte başvuru şartları.

Aile Bakanlığı ve İŞKUR ortak çalışıyor. Sosyal destek ödemelerinde yeni bir grup daha oluşturuldu. Devlet desteği almak için başvurmanız yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dönemde iş arayan ve düşük gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla yeni bir sosyal yardım paketi başlattı. Bu paket kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yapılan iş birliği sayesinde belirli şartları karşılayan bireylere 3.336 lira nakdi yardım ödemesi yapılacak.

Söz konusu sosyal yardım paketi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından etkin bir şekilde yürütülecek. Başvurular, kolaylıkla e-devlet üzerinden veya SYDV şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Başvuruları kabul edilen kişilere, PTT veya Ziraat Bankası hesaplarına 3.336 lira tutarında para yatırılacak. Bu ödeme, bir yıllık bir süre boyunca devam edecek.

DESTEK ŞARTLARI AÇIKLANDI

18-55 yaş arasındaki kişiler, bu nakdi yardım paketinden yararlanmak için başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından değerlendirilen ve İş ve İşçi Bulma Kurumu'na (İŞKUR) bildirilen, sosyal güvencesi olan bir işe yerleştirilen kişiler de bu yardım paketinden faydalanma imkanına sahip olacaklardır. İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve sosyal güvenceli bir işe başlayan kişiler de bu nakdi yardım hakkından yararlanabileceklerdir.

BAŞVURULAR İKİ FARKLI NOKTADAN YAPILABİLİR

Başvurular, e-devlet üzerinden veya SYDV şubelerinden gerçekleştirilebilir. Başvuru sırasında nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, gelir durumunu gösteren belgeler ve varsa Ziraat Bankası hesap numarası gibi belgeler istenecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda hak sahiplerine SMS ile bilgilendirme yapılacak ve bu kişilerin PTT veya Ziraat Bankası hesaplarına 3.336 lira tutarında para yatırılacak.