Aile Bakanlığı’ndan ailelere ilk büyük müjde… 3700 TL ailelere hayırlı olsun

Aile Bakanlığı destek ödemelerine bir yenisini daha ekledi. Yeni Bakan Mahinur Göktaş ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere nefes aldıracak destek müjdesini paylaştı. Çocuklu ailelere her ay 3700 TL ödeme yapılacak. Başvuru şartları açıklandı.

Aile Bakanlığı’ndan ailelere ilk büyük müjde… 3700 TL ailelere hayırlı olsun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamasına destek olacak bir çalışma için harekete geçti. Yeni Bakan Mahinur Göktaş, düzenlenecek Aile Destek programının detaylarını paylaştı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çocuklar ailelere 12 ay boyunca her ay 3700 TL destek ödemesi verileceği duyuruldu. Yeni aile yardımı belirli şartlar sağlandığı takdirde verilecek.

Aile Bakanlığı’ndan ailelere ilk büyük müjde… 3700 TL ailelere hayırlı olsun - Resim : 1

Türkiye Aile Destek programı bitti fakat aileleri yalnız bırakmak istemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir destek paketi hazırladı. Belirli kriterleri sağlayan aileler yardım paketinden yararlanabilecek. Aile Bakanlığı bu yardımı çocuk başına verecek. Çocukların eğitim ve diğer masraflarının karşılanması amacıyla başlatılacak olan yeni paket, 12 ay boyunca devam edecek ve aylık 3.700 TL hesaplara yatırılacak.

Aile Bakanlığı’ndan ailelere ilk büyük müjde… 3700 TL ailelere hayırlı olsun - Resim : 2

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİR

Yeni Aile Destek paketi için başvurular e-devlet üzerinden kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyen hanelerin hane içindeki kişi başına düşen gelirinin Asgari ücretin 1/3'ü olması isteniyor. Bu şarja uygun olan aileler başvurularını T.C kimlik no ve şifreleri ile Giriş yaparak aile Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal destek başvuru formunu doldurmaları durumunda yapabilecek nokta fiziksel başvuru yapmak isteyen aileler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından işlem yapabilir.

Aile Bakanlığı’ndan ailelere ilk büyük müjde… 3700 TL ailelere hayırlı olsun - Resim : 3

ÖDEMELER 12 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yeni Aile Destek paketi kapsamında çocuk sahibi olan ailelerin masraflarına destek olmak amacıyla 12 ay boyunca yardım ödemesi yapılacak. Aile Bakanlığı yardım ödemesi 3700 TL olarak belirlendi. Üstelik maddi durumu yerinde olmayan aileler bu yardımı çocuk başına alabilecek.