Aile Bakanlığı'ndan ailelere son dakika büyük bir müjde geldi... 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacak. İşte para miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu aileleren elini rahatlatacak destek ödemesi müjdesi geldi. Çocuklu ailelerin ihtiyaçlarını düşünen bakanlık yeni destek paketini açıkladı.

Aile Bakanlığı'ndan ailelere son dakika büyük bir müjde geldi... 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacak. İşte para miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuk sahibi olan ve maddi durumu iyi olmayan ve ailelere destek sağlamak için her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında 350 TL ila 650 TL arasında değişen bu ödeme tutarları evdeki çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlar için sağlanan 850 TL ile 1.250 TL’lik yardımın yanında Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri de yapılıyor.

HER AY DÜZENLİ OLARAK ÖDENİYOR

Hanedeki çocuk sayısına göre değişen bu ödemeler her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına aktarılıyor. Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Bakan Derya Yanık, hanelere aylık 350 TL ila 650 TL destek verileceğini belirtmişti. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında:

1 veya 2 çocuklu hanelere 350 TL ödeme yapılırken, 3 çocuklu hanelere 450 TL ödeme, 4 çocuklu hanelere 550 TL ödeme ve 5 ve üzeri çocuklu hanelere de 650 TL destek ödemesi yapılmaktadır. 12 ay boyunca düzenli olarak hak sahibi kişilerin hesaplarına aktarılan bu destek ödemelerinden yararlanmak için belirtilen şartların sağlanması gerekir.

İHTİYAÇ SAHİBİ HER VATANDAŞ YARARLANACAK

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak için hane içindeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekir. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen her vatandaşın bu destek ödemelerinden yararlanabileceği de belirtilmiştir.

Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapması veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden şahsen başvuru yapması gerekir.