Aile Bakanlığı'ndan anne ve babalara çok güzel ödeme haberi... Anne ve babalar bu para desteği ile rahatlıyor... 380,3 milyon TL ödendi

Aile Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara desek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Anne ve babalar Bakanlığın yatıracağı bu destek ödemesiyle ceplerini rahatlatacak.

Aile Bakanlığı'ndan anne ve babalara çok güzel ödeme haberi... Anne ve babalar bu para desteği ile rahatlıyor... 380,3 milyon TL ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464 bin 408 çocuk için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan 3-5 yaş aralığındaki çocukların, eğitimli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Anaokulu/Anasınıfı Desteği sunduklarını belirtti.

"EĞİTİM GİDERLERİNİ ÜSTLENİYORUZ"

Sosyal yardım programlarında çocuk refahının artırılmasını öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydeden Bakan Göktaş, "Bu istikamette sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerini Bakanlık olarak üstleniyoruz. Bu çerçevede 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464 bin 408 çocuğumuz için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladık" dedi.

Bakan Göktaş, Anaokulu/Anasınıfı Desteğinin çocukların beslenme, öz bakım ve eğitim materyallerinin temini noktasında kullanıldığını ve bu istikamette ödemelerin aylık olarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarıldığını hatırlattı.