Aile Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi! T.C. Sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen hesaplarını kontrol etsin

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleri her ay hesaplara yatırılıyor. Vatandaşların merakla beklediği destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yapıldı. İşte tüm detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi! T.C. Sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen hesaplarını kontrol etsin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilerle ilgilenenler için her ayın 15’i ile 31’i arasında destek ödemesi yapılıyor. Maddi destek kapsamında vatandaşlara 5 bin 97 TL yatırıldığı bildirildi. Evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili yeni bir açıklama yapan Bakan Göktaş ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını paylaştı. Söz konusu ödemelerin ise ay sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Tüm bunlarla beraber Bakan Göktaş, "Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" açıklamalarını yaptı.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Vatandaşlar ödeme detaylarını araştırıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarının ne zaman yatacağını merak ettiği belirtilerek evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırıldığı paylaşıldı.

MAAŞ SORGULAMA DETAYI

Evde bakım maaşı alanlar iki yolla maaşlarını sorgulayabiliyor. Bunlardan biri SMS özelliği ile yapılıyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de sorgulama yapılabiliyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapılabileceği bildirildi.