Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere destek! Her ay yapılan ödemeler artacak

Aile Bakanlığı Türkiye'de yaşayan ve ihtiyaç sahibi hanelere destek oluyor. SED ödemeleri kapsamında çocuklu ailelere yapılan destek ödemesi 2024 Ocak ayıyla birlikte zamlanacak. İşte hesaplara yatacak zamlı tutar.

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere destek! Her ay yapılan ödemeler artacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları okula giden annelere destek olmak adına SED yardımında 2024 Ocak ayında önemli bir artış yapacak. Yapılması beklenen yüzde 49'luk zamla birlikte, çocuğu okula giden ailelere aylık 5 bin liranın üzerinde destek ödemesi yatacağı hesaplanıyor.

Destek ödemesinin çocuklarıyla birlikte ekonomik sıkıntı içinde bulunan ailelere ulaşması hedefliyor. Özellikle okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenimde okuyan çocuklara yönelik destekleme amacındaki bu yardım, çocukların eğitimine katkıda bulunarak ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ocak 2024'ten itibaren okul öncesi için ödeme 2 bin 421 liradan 3 bin 607 liraya, ilköğretimde okuyan çocuk için 3 bin 632 liradan 5 bin 411 liraya, ortaöğretimde okuyan çocuk için 3 bin 874 liradan 5 bin 772 liraya, yükseköğrenimde okuyan çocuk için ise 4 bin 358 liradan 6 bin 493 liraya yükselmesi bekleniyor.