Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere destek ödemesi! Dar gelirli ailelerin cebi rahatlayacak. İşte detaylar

Aile Destek Programı, dar gelirli ailelere yönelik eğitim desteği sağlayarak çocukların eğitimini iyileştiriyor. Bu program sayesinde çocuklar okula devam edebilirken, ailelerin ekonomik durumu da iyileşiyor. İşte başvuru detayları...

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere destek ödemesi! Dar gelirli ailelerin cebi rahatlayacak. İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek ödemeleri sunmaktadır. Bu program kapsamında, hanedeki kişi başına düşen gelire göre dört farklı gelir seviyesi için aylık yardım miktarları belirlenirken, aynı zamanda hanedeki çocuk sayısına göre ek destek ödemeleri de yapılmaktadır.

579 LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

Aile Destek Programı ödemeleri, 2023 yılında da devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın bir yıl daha uzatıldığını açıklamıştır. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak üzere Eylül ayı içinde 579 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirilmiştir.

PTT'DEN ÖDEME YAPILIYOR

Aile Destek Programı ödemeleri, hak sahiplerine PTT aracılığıyla ulaştırılmaktadır. Ödemelerin ayın 15’inden itibaren yatırılması planlanmaktadır. Aile Destek Programı başvuruları ise e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.