Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli hanelere destek! E-devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Her ay düzenli ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, benimsediği sosyal devlet anlayışıyla Türkiye'de yaşayan dar gelirli ailelerin ekonomik refahı için her ay düzenli olarak ödeme yapıyor. İhtiyaç sahibi kişiler e-devlet üzerinden bu destek ödemelerine başvurabilir. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli hanelere destek! E-devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Her ay düzenli ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ve binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı Aile Destek Ödemeleri, her ay belirli gülerde kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Aile gelir durumuna göre ödemesi değişen yardım ödeneği ortalama 850-1250 TL arasında yapılıyor.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinde bu ay toplam 4,1 milyar lira ödeme yapılacağını bildirdi. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, halihazırda uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar hanelere 52,2 milyar lira destek sağladıklarını belirtti.

Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini aktaran Göktaş, "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

EKİM AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin yapılacağı tarih, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından duyurulacak. Aile Destek Programı ekim ödemelerinin ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.