Aile Bakanlığı'ndan evlilik kredisi açıklaması! Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nu anlatıp merak edilenleri paylaştı

Türkiye'de milyonlarca gencin merakla beklediği evlilik kredisi hakkında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde "Petrol, doğalgaz ve maden gelirleriyle kurulan “Aile ve Gençlik Fonu” ile yeni evlilikleri teşvik ederek gençlerimize destek olacağız." dedi.

Aile Bakanlığı'ndan evlilik kredisi açıklaması! Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nu anlatıp merak edilenleri paylaştı

Aile ve Gençlik Fonu hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, "Petrol, doğalgaz ve maden gelirleriyle kurulan 'Aile ve Gençlik Fonu' ile yeni evlilikleri teşvik ederek gençlerimize destek olacağız. Ayrıca fon aracılığıyla gençlerin girişimlerine, gelişimlerine ve sosyal risklerden korunması projelerine de destek olacağız. Fonun kurulmasına dair kanun teklifi komisyonda kabul edildi. Genel Kurulda ise görüşmeleri devam ediyor. Kanun teklifinin Meclisimizden geçmesinin hemen ardından 2024'ün ilk yarısında pilot uygulamalarını deprem bölgesinden başlatacağız. 150 bin liralık desteği 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olacak şekilde gençlerimizin istifadesine sunacağız" dedi.

EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI

Edinilen bilgilere göre, yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik kredi; faizsiz, iki yıl (24 ay) geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olarak verilecek. Devlet destekli evlilik kredisi miktarı her yıl artırılacak.