Aile Bakanlığı'ndan müjde üstüne müjde... Evde bakım maaşlarında 5 bin 670 TL detayı... Hemen başvurun kaçırmayın

Türkiye'de evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için her ay belli bir miktar ödeme yapılır. Aile Bakanlığı'nın evde bakım maaşı ödemelerinde duyurduğu yeni maaş tutarı vatandaşları heyecanlandırdı.

Aile Bakanlığı'ndan müjde üstüne müjde... Evde bakım maaşlarında 5 bin 670 TL detayı... Hemen başvurun kaçırmayın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir evde bakım maaşı müjdesi geldi. Bakanlık sevindiren haberi verdi. Evde bakım maaşları hakkında flaş gelişme.

Evde bakım maaşı, evdeki kişilerin gelir durumuna göre yapılan bir destektir. Bu nedenle evde yaşayan kişilerin gelirinin 5.670 TL’nin altına düşmesi halinde başvuru yapan kişiler ödemeler yapılmaktadır. Bu kapsam altında olanlar Vakıflara başvuru yaparak destek alabilmektedir. Her ay, ayın 10’u itibariyle ödemeler yapılmaya başlanmaktadır. Ancak ödemelerde illere göre bir sıralama bulunmamaktadır. Bu nedenle de her ay itibariyle evde bakım maaşı hangi illere yattı araştırması yapılmaktadır.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULANABİLİR

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar, SMS özelliğini kullanarak kolayca sorgulama yapabilir. Ziraat Katılım Bankası ortaklığıyla hayata geçirilen hizmet, kullanıcıların cep telefonlarının mesaj alanına "BAKIYE" yazıp 4747 numarasına SMS göndererek hesap bakiyelerini takip etmelerini sağlıyor.