Aile Bakanlığı'ndan o ailelere destek! Tam 2 milyon TL aktarıldı. Haberi Bakan Göktaş duyurdu

Aile Bakanlığı ülke genelinde yaşanan çeşitli afetlerde vatandaşlara destek olmak için kaynak aktarımına gidiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de yaşaann sel sonrası yapılan kaynak aktarımı ile ilgili bilgi verdi.

Aile Bakanlığı'ndan o ailelere destek! Tam 2 milyon TL aktarıldı. Haberi Bakan Göktaş duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önceki yıllarda ve aylarda olduğu gibi Temmuz ayında da çeşitli destek ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya devam ediyor. Evde bakım maaşının ve Aile Destek Programı’nın önceki günlerde verilmesindn sonra, Bakanlık farklı ödemeler dair de bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, çeşitli afetlerde vatandaşlara destek olmak için çalışmalar yapan Bakanlık, önceki günlerde yapılan kaynak aktarımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

"2 MİLYON TL KAYNAK AKTARDIK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Düzce’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ilk etapta 2 milyon TL tutarında kaynak aktarımı yapıldığını belirtti. Söz konusu kaynak aktarımı ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Hasar tespit çalışmaları devam ederken afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hane başı olmak üzere 5 bin TL’ye kadar nakdi destekte bulunacağız. Bu kapsamda Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık” dedi.