Aile Bakanlığı'ndan o kişilere ödeme yapılacak! Rakamlar da belli oldu.. Tek sefer değil, her defasında ödeme hesaplara yatırılacak

Aile Bakanlığı yeni doğum yapan kadınlara ailenin ekonomik durumunun sarsılmaması için destek ödemesi yapıyor. Her çocuk için farklı miktarlarda yapılan bu destek ödemesine hemen başvurun.

Aile Bakanlığı'ndan o kişilere ödeme yapılacak! Rakamlar da belli oldu.. Tek sefer değil, her defasında ödeme hesaplara yatırılacak

Sosyal devlet anlayışıyla hareket eden Aile Bakanlığı Türkiye'de yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için destek ödemelerini sürdürüyor. T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tek seferlik, belli aralıklarla ya da yıllık olarak yapılan çeşitli sosyal yardımlar var. Bu yardım ödemelerinden bir tanesi de sadece kadınları kapsıyor.

DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Türkiye'de doğum yardımı, yeni doğan bir bebeğin ailesine devlet tarafından verilen maddi destektir. Aileler yeni bebeğin oluşturduğu ekonomik sıkıntıda bunalmasın diye devlet tarafından bu destek ödemesi yapılıyor.

DOĞUM YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Doğum yardımından 15.05.2015 tarihinden sonra doğum yapan, T.C. vatandaşı ve Mavi Kart sahibi herkes yararlanabiliyor. Doğum yardımını almak için belli başlı şartlar ve süreçler bulunur.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Aile Bakanlığı'nın sadece kadınlara yönelik düzenlediği bu destek ödemesinde doğan ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor.