Aile Bakanlığı'ndan yeni destek paketi! Başvuran herkesin hesabına yatırılacak.

Aile Bakanlığı ve İŞKUR iş birliği gerçekleşen destek paketi dahilinde, iş arayanlara ve düşük gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Aile Bakanlığı, yeni sosyal destek paketi programı dahilinde gerekli şartları taşıyan ve başvuru yapan herkese 3 bin 336 TL ödeme yapacağını duyurdu.

Aile Bakanlığı'ndan yeni destek paketi! Başvuran herkesin hesabına yatırılacak.

Aile Bakanlığı ve İŞKUR iş birliği, iş arayanlara ve düşük gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni sosyal destek paketi programı dahilinde yer alan şartları taşıyan ve başvuru yapan kişilere 3 bin 336 TL ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Söz konusu sosyal destek paketine başvuru yapan ve başvurusu onaylanan kişilere PTT ya da Ziraat Bankası aracıyla 1 yıl boyunca 3 bin 336 TL tutarında ödeme yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Destek ödemesi için başvuru yapacak kişilerin 18 ila 55 yaş arasında olması ve SYDV kurumları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca İŞKUR’a bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları ile birlikte sosyal güvenceli bir işe yerleştirilen kişiler de söz konusu destek ödemesinden yararlanabilecek.

İŞKUR aracılığıyla iş görüşmesine yönlendirilen kişiler sosyal güvenceli bir işe başlayana kadar nakit destek sağlanacaktır.

Gerekli inceleme sonucunda, SGK kayıtlarında işe başlama bilgisi olan sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde destek paketinden faydalanabilecek.

Nakdi yardım desteğinden yararlanmak isteyen kişiler başvuru işlemlerini, e-devlet uygulaması aracılığıyla online yapabileceği gibi SYDV şubelerine bizzat giderek başvuru yapabilir. Başvuru işlemlerini tamamlayan kişilere sonuç SMS aracılığıyla bilgi verilecektir. Başvurusu onaylanan kişilere PTT ya da Ziraat Bankası aracıyla 1 yıl boyunca 3 bin 336 TL tutarında ödeme yapılacağı açıklandı