Aile Bakanlığı'nın evde bakım maaşı ödemelerinden süper haber. 4.337 TL ödeme yapılacak. Başvurmadıysanız kaçırmayın

Türkiye'de ihtiyaç sahibi ailelere olan destekler kesilmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli aileler için Evde Bakım Maaşı uygulamasına başvuru almaya başladı.

Aile Bakanlığı'nın evde bakım maaşı ödemelerinden süper haber. 4.337 TL ödeme yapılacak. Başvurmadıysanız kaçırmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu Evde Bakım Maaşı kapsamında yaşlı, engelli ya da kronik hastalığı olan kişilerin bakımını üstlenen vatandaşlara maddi destek sağlanıyor.

BAŞVURAN KİŞİLERE 4.337 TL ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu Evde Bakım Maaşı kapsamında her ay düzenli olarak hak sahiplerine ödeme yapılmaktadır. Evde bakıma muhtaç yaşlı, kronik hasta ve engelli bireylerin bakımını üstlenen kişilere yapılan bu destek ödemesinin miktarı 4 bin 337 TL olarak duyuruldu.

Bu destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler, başvuru süreci ve ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Evde bakım maaşları her ay düzenli bir şekilde hesaplara aktarılırken, ayın 15’i ila 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında evde bakım maaşı miktarını 3 bin 336 TL olarak açıklamıştı. 2023 yılıyla birlikte bu ödeme tutarı 4 bin 337 TL’ye yükseltildi. Evde bakım maaşı alan kişiler ödeme bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden ya da SMS ile sorgulayabilirler. e-Devlet Kapısı üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” seçeneğiyle maaş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

SMS bilgi almak isteyen vatandaşların Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ödeme alması durumunda, “BAKIYE” yazdıktan sonra 4747’ye SMS göndermeleri gerekir. 1 SMS ücretinin operatör tarafından tahsil edileceği belirtilmiştir. Peki, haziran ayı evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak?

BAŞVURU İÇİN BAZI ŞARTLAR VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu çeşitli yardım programları arasında Evde Bakım Maaşı da yer alıyor. Bu destek programından, ağır engelli raporu bulunan, yaşlı, kronik hastalığı bulunan kişilerin evde bakımını üstlenen vatandaşlar yararlanabilir.

Evde bakım maaşı başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, ikamet ettiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il/ilçe Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapmaları gerekir. Bakanlığın belirttiği şartları sağlayan vatandaşlar bu yardım ödemesine başvuru yapabilirler. Başvuruların incelenmesinden sonra hak sahiplerinin ödemeleri başlatılır.