Aile Bakanlığı'nın o kanunu Meclis'ten geçti! Yeni evlenen gençler faydalanacak. İşte detaylar

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifiyle birlikte, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Türkiye'de milyonlarca genç bu seçim vaadinin ne zaman uygulamaya sokulacağını merak ediyordu. İşte tüm detaylar...

Aile Bakanlığı'nın o kanunu Meclis'ten geçti! Yeni evlenen gençler faydalanacak. İşte detaylar

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

DEPREM BÖLGESİ PİLOT BÖLGE OLACAK

TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. Kanuna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarının gelirinin yüzde 20'si fona aktarılacak. Fona başvurular internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı her yıl artacak. Deprem bölgesinin ardından uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ VERİLECEK

Teklifle yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Fonun giderlerini ise yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, destek, kredi ile teminatlar için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan tutarlar, bunlardan kaynaklı hizmet bedeli ücret ve komisyonlar, fonun kaynaklarının yönetimi ve yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki giderler ile diğer operasyonel giderler oluşturacak.