Bakan Selçuk'tan kısa çalışma ödeneği açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüs salgını nedeniyle maske, kolonya dağıtımına başlanacağını söyledi. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 milyar liralık yardımın dağıtılacağını Bakan Selçuk açıkladı.

Bakan Selçuk'tan kısa çalışma ödeneği açıklaması

Bakan Selçuk, "Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000'er lira destek vereceğiz" dedi.

Korona virüs salgını nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, alınan önlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, kolonya ve maske dağıtımının ilk başta Ankara ve İstanbul'dan başlayacağını sonra projenin genişletileceğini söyledi. İhtiyaç sahibi vatandaşların tespit edildiğini belirten Bakan Selçuk, 2 milyar liralık yardım dağıtılacağını da belirtti.

KISA DÖNEM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarda esneklikler de sağlayacağız" dedi.

 Bakan Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz." diye konuştu.

Bakan Selçuk'un açıklamaları:

Bütün huzur evlerimizde ateş ölçümleri yapılıyor. Hemen Sağlık Müdürlüğümüze bildiriyoruz. Bakanlık yetkilileri ile irtibattayız.

Kapsamlı bir genelge yayınladı. Kronik hastalarımızı da bu süre zarfındaki ilaç ve cihaz erişimini kolaylaştırmak adına varolan sağlık raporlarının devamını sağladık. Reçetelerde de devamını sağladık. Evde bakım ve engelli aylığı alan vatandaşlarımız vardı, bunların da raporlarını uzattık.

 İşsizlik fonu böyle durumlar için var. Biz de hem işverene destek hem de çalışana destek için hem kısa çalışma hem de telafi çalışmasını devreye soktuk. Kısa çalışması işin belli durumlarda durdurulma ya da yavaşlatılmasında devreye giren ödeneğimiz.