Türkiye'yi ayağa kaldıran şiddet olayına tepki büyüyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çok tepki çeken şiddet olayına ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Türkiye'yi ayağa kaldıran şiddet olayına tepki büyüyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun'da eski eşine şiddet uygulayan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını duyurdu.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi'nden de tepki

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, eski kocası tarafından şiddet uygulanan kadını hastanede ziyaret ederek, mağdurenin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.

Olay, Canik Belediyesi önünde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Vatandaş kamerasına yansıyan olayda İbrahim Z., yerde baygın yatan eski eşi E.M.’yi (25) defalarca tekmelediği görüntülendi. Kadın tekmelenirken yanındaki çocuğunun 'anne' diye ağlama sesleri sokakta yankılandı. Kadın kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı. Vatandaşlar olay esnasında balkonlarına çıkarak saldırgan adama tepki gösterdi. Bazı vatandaşlarsa olaya müdahale etmek için aşağıya indiler. Saldırgan İbrahim Z.'ye sokakta meydan dayağı atıldı. Yerde hareketsiz yatan kadın E.M. ise hastaneye kaldırıldı. Olay sosyal medyaya yansımasının ardından büyük tepki çekti.

Önce özel bir hastaneye kaldırılan kadın, daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı M.Sabri Kılıç ile birlikte, şiddete uğrayan E.M.'yi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Acı olayın vuku bulduğu ilk andan itibaren konuyu yakinen takip ettiklerini belirterek, mağdurenin durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını söyleyen Vali Dağlı, "Samsun Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç ile birlikte, akşam saatlerinde şiddete uğrayan E.M.'yi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Mağdure E.M.'nin sağlık durumu iyi olup konuyu adli ve idari birimlerimizle yakinen takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Kadına yönelik şiddetin bir daha asla gündem olmadığı bir dünyaya kavuşmak temennisiyle, şiddet mağduru kadınımıza bir kez daha Allah'tan acil şifalar diliyorum. İnşallah bundan sonra kadına şiddet olayları, bu tür vahim olayları yaşamayız. Şiddet uygulayan İ.Z. isimli şahıs ise gözaltına alınmış olup soruşturma devam etmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Gül'den açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye’yi üzdü. Samsun’daki olayda 112 acil ekibimiz, 21.11’de gelen çağrı üzerine 21.16’da hastaya, 21.20’de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olan hastanın hayati sorunu yok” bilgilerini verdi.
Altun: "Gözü dönmüş cani"

İletişim Başkanı'ndan tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun’da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevketti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız" dedi.