Aile Destek Programı Ağustos takvimi! Başvuranların hesabına her ay ödeme yapılıyor. Başvuru şartları belirlendi

Aile Bakanlığı tarafından verilen ve tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında değişen sosyal yardım parası ödeme tarihleri Bakan Mahinur Özdemir Göktaş son dakika açıklaması ile netleşiyor. Her ay belirli bir tarihten itibaren hesaplara yatırılan yardım için vatandaşlar sorgulama yapmaya başladı.

Aile Destek Programı Ağustos takvimi! Başvuranların hesabına her ay ödeme yapılıyor. Başvuru şartları belirlendi

Türkiye Aile Destek Programı Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan bir açıklama bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI

Son yapılan açıklamaya göre; Aile Destek Programı ödemesi, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecekti.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecekti. Fakat hak sahiplerine müjdeli haber geldi. Aile Destek Programı ödemesi uzatıldı. Geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir. Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır.