Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Aile Destek yardımı ne kadar oldu? Aile Destek Paketi ödemesi sorgulama ekranı!

İhtiyaç sahibi binlerce aileyi ilgilendiriyor. Gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çevrildi. Her ay yatırılan Aile Destek Paketi için başvuru yapan hak sahipleri ödemelerin hesaplara yatırılmasını bekliyor. 2023 Ocak ayı memur maaş zammı ile birlikte zam miktarının ne kadar olacağı merak edilirken, ödemelerin yapılacağı tarih de araştırılıyor. Peki, Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Aile Destek yardımı ne kadar oldu? Aile Destek Paketi ödemesi sorgulama!

Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Aile Destek yardımı ne kadar oldu? Aile Destek Paketi ödemesi sorgulama ekranı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay yatırılan Aile Destek Paketi ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödeniyor. E-Devlet üzerinden başvurusu alınan aile destek yardımı şubat ayı ile birlikte pek çok vatandaşın da gündeminde yer alıyor.  Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardım miktarları da yükselmişti. Aile Destek Programı kapsamında yardımdan yararlanan hak sahipleri şubat ayında ödenecek miktarı ve yapılan zammı merak ediyor.

AİLE SOSYAL YARDIM PARALARI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Paketi ödemelerinin yapılacağı tarih hakkında henüz açıklama yapmadı. Geçtiğimiz ay aile destek yardımı ödemeleri Ocak ayının ilk haftasında yatırılmıştı. Şubat, aile destek paketi ödemelerinin ayının 10'nuna kadar yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR OLDU 2023?

İhtiyaç sahibi ailelere en fazla 12 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilecek Aile Destek Paketi ödemelerinde 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları belirlenmişti. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamındaki sosyal yardım programları kapsamında ödenen tutarlarda da değişiklik oldu. Buna göre, yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4 bin 336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3 bin 038 TL’ye yükseldi. Aile Destek Programı ödemelerine yapılacak zam oranı hakkında ise henüz açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Paketi başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca başvurular doğrudan başvuru yapan vatandaşın yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapılabiliyor.

AİLE DESTEK YARDIMI ÖDEME SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ