Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı detayları açıklayacak... Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti... Devletten para desteği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal yardım ödemelerinden biri de öğrenciler için uygulanacak yeni bir teşvik programı. Başarılı öğrencileri kapsayacak teşvik paketi büyük merak uyandırdı. Öğrenciler ve veliler kafalarında oluşan sorulara yanıt arıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı detayları açıklayacak... Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti... Devletten para desteği yapılacak

Başarı teşvik programı kapsamında öğrencilere ödeme yapılacağı açıklanırken, bu yardım programı kapsamında ödeme detayları da merak konusu oldu. Peki, başarı teşvik ödemesinden kimler yararlanabilir?

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, duyurusunu yaptığı başarı teşvik programı hakkında, “ Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Başarı Teşvik programı kapsamında ilkokul, ortaöğretim, üniversite öğrencilerine destek ödemesi yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İlkokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin sınıfta ilk 3’e ve okulda ilk 5’e girmeyi başarması halinde net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar senede 2 defa ödeme yapılacağı belirtildi.

LGS sınavında ilk yüzde 5’e giren öğrencilere de net asgari ücretin 2 katı kadar yılda bir defa destek ödemesi yapılacak. Meslek lisesi mezunu öğrencilerin de işe girmesi halinde 3 ayda bir 1 sene boyunca net asgari ücret kadar toplam ödeme alacakları belirtilmiştir.