Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan müthiş destek ödemesi haberi... 70 bin TL'yi direkt vatandaşa verecekler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın son müjdesi vatandaşın cebini rahatlatacak. Bakanlık 4 bin TL ödemelerinin yapılacağını duyurmasının ardından şimdi de 70 bin TL ödemesinin detaylarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan müthiş destek ödemesi haberi... 70 bin TL'yi direkt vatandaşa verecekler
Vatandaşa 70 bin TL destek ödemesi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vatandaşların günlük hayattan geri kalmamaları için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık 4 bin TL ödemelerinin yapılacağını duyurmasından sonra şimdi de 70 bin TL ödemesinin tüm detaylarını açıkladı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN CEBİ RAHATLAYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için destek ödemelerini sürdürüyor. Bir destek ödemesi de evle ilgili olarak verilecek. Bakanlığın belirlemiş olduğu şartları taşıyan vatandaşlar, Bakanlık tarafından verilen bu destek ödemesine başvurabilir ve 70 bin TL’lik destekten faydalanabilir.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olan vatandaşlar için verilecek olan ev ile ilgili destek ödemesi, geri ödemesiz bir şekilde verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan bu hibe destek, 70 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak bu yardımdan faydalanabilmek için Bakanlığın koymuş olduğu şartları taşıma gerekmekte.

DESTEK ŞARTLARI SIRALANDI

Ev tamiratı, onarımı, yapımı, bakımı ve eve eşya alımı gibi sebeplerle verilecek olan bu destek için ilk aranan şart, vatandaşların gelir durumu ile ilgili olacak. Hane tadilatı, onarımı ve yapımı ile ilgili olan bu destek için, başvuru yapacak kişinin 18 yaş üstü olması şartı da aranıyor.

Destek ödemeleri için konulan şartlardan birisi de kişinin ya da ailenin muhtaçlık sınırının altında olması durumu. Sağlıklı barınma ihtiyacını karşılama gücü olmayan ve böyle bir konutu bulunmayan kişiler, bu destekten faydalanabilecek.

Kişilerin alacakları yardım da ihtiyaca göre belirlenmekte. Basit evler için olan bakım ve onarımlar için 35 bin TL’ye kadar yardım yapılabiliyor. Orta düzey seviyedeki evler için 70 bin TL verilmekte. Daha geniş kapsamlı onarımlar için 100 bin TL, prefabrik ev yapacak olan ihtiyaç sahiplerine ise 300 bin TL’ye kadar yardım yapılacak. Son olarak, betonarme ev yapacak olanlar için ya da ev satın almak isteyen ihtiyaç sahipleri için ise yardım miktarı 500 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.