Ailede okula giden çocuk varsa hemen başvurun! Aile Bakanlığı kırtasiye yardımı yapıyor. Başvuru yapan herkesin hesabına yatırılacak

Aile Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken çocuklu ailelerin okul masraflarına destek olmak için sosyal yardımlarını yapmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların ekonomik olarak sıkıntı çekmemeleri için hanede bulunan çocuk sayısına göre kırtasiye yardımları yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Ailede okula giden çocuk varsa hemen başvurun! Aile Bakanlığı kırtasiye yardımı yapıyor. Başvuru yapan herkesin hesabına yatırılacak

Türkiye'de dar gelirli aileler ekonomik zorluklar nedeniyle yeni eğitim öğretim yılının başında çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamada sorunlar yaşıyor. Bu durumda olan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED ödemeleri çerçevesinde para yardımı yapıyor.

KIRTASİYE YARDIMI YAPILIYOR

Çocuklarını okula gönderen aileler, Sosyal Destek Programı (SED) çerçevesinde verilen kırtasiye yardımından yararlanabilecekleri belirtildi ve bu yardım için bazı şartlara haiz olunması gerektiği ifade edildi.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde başvuru yapacak vatandaşların, belirli şartları yerine getirmesi gerektiği belirtilerek hanede yaşayan kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte biri kadar olması gerektiği ifade edildi. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, 1300 TL'lik SED kırtasiye yardımından faydalanabileceği da paylaşıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Söz konusu destek için başvuru adımları ise şöyle belirtildi:

E-devlet platformuna buradan giriş yapın. Başvuru formunu dikkatlice doldurun. Gerekli bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin. Başvurunuzu onaylayarak gönderin.